Hokejaški Trening Centar

Nakon godina traženja adekvatnog prostora kojim bi unaprijedili uvjete rada krajem 2013.g krenuli smo u realizaciju vlastite dvorane. Dobili smo prostor u privatnom vlasništvu na korištenje na Rakovcu (bivša tvornica Mustad) te smo ga uz pomoć donatora i roditelja pretvorili u trening dvoranu. Sve radove su izvodili članovi kluba. Hokejaški Trening Centar otvoren je 3.3.2014. godine. Dvorana je veličine 150 kvadrata. Pretežito služi za suhe treninge (crossfitt, stickhandling…) a za vrijeme loših vremenskih prilika u dvorani se održavaju treninzi na rolama te škola rolanja.

Inline igralište Vunsko polje

Inline teren Vunsko polje izgrađen je 2007. godine. Materijal je doniran od raznih tvrtki dok su radove odradili članovi kluba uz pomoć prijatelja i roditelja. Nekoliko puta ja oštećen i zapaljen u vandalskim napadima ali još uvijek stoji. Teren je veličine nešto malo manje od 40 m x 19 m. Podloga je asfalt pobojan bojom za cestu u nekoliko slojeva. Na terenu se održavaju treninzi škole rolanja i inline hokeja, treninzi svih selekcija kluba i rekreacija, prijateljske utakmice i turniri… U planovima je nabaviti plastičnu podlogu za inline hokej te postaviti reflektore. To bi nam uveliko poboljšalo uvijete rada a i stvorilo dodatnih termina za treninge.


O klubu

Inline se u Karlovcu počeo igrati tamo negdje 2003-2004 kao zamjena za kratku sezonu hokeja na ledu. Naime Karlovac je 2002.g otvorio klizalište i osnovao hokejaški klub u sklopu kojeg smo igrali inline hokej. U prosincu 2010.g službeno je osnovan Inline hokej klub Karlovac.

 JUČER

Sve je počelo na početku. U sezoni 2003/2004 počelo se igrati na čak 3 lokacije: na SRC Korana, na Dubovcu kod stare škole te na igralištu kod OS Banija i to tri različite ekipe. Najstarija ekipa predvođena D. Neralom koja je i pokrenula hokejašku priču u Karlovcu. igrala je na Korani, Dubovčaki (tada studenti  i srednjoškolci) su igrali na kod stare škole na Dubovcu dok su Banijanci, tada najmlađa ekipa, igrali na Baniji (prvo na parkingu Tiskare Lana a zatim na školskom igralištu). Nekako smo se povezali s ''starcima s Korane''  te  smo počeli haklat s njima. Nakon nekog vremena smo svi skupa počeli igrati na Dubovcu (novi asfalt, zid kao banda s tri strane). Bilo je to tamo negdje u ljeto 2005 ili 2006. Tad nas je bilo četrdesetak, svi ludi za hokejom bez ikakve opreme, tu i tamo kakva palica ostale sve ''samogradnja'' ... Golmani o opremi nisu ni sanjali a u prvo vrijeme je postojala samo rukavica za bejzbol i nekoliko slojeva tepiha koji su štitili noge. Od 90 dana ljeta mi smo igrali 88. Bilo nas je čak toliko da smo nogometaše tjerali s igrališta. To ljeto je udarilo temelj budućeg hokeja u Karlovcu. Nakon toga smo počeli igrati MHL (Mariborska hokejaška liga)na ledu, a po ljetu odlazili na inline turnire. Što smo postajali bolji to nas je bilo manje. To je valjda neki normalni slijed razvoja kluba ali smo preživjeli. U ljeto 2007. izgradili smo inline teren na Vunskom polju te smo preselili sve akcije na Vunsko i od tada igramo tamo. Nakon prvog turnira u Ljubljani na kojem smo jako dobili po lampi krenuli su turniri u Kočevju, pa prijateljske tekme na Sveticama u Zg i tako dalje. Organizirali smo turnir u Karlovcu (najstariji inline turnir u RH). Počela su se igrati Prvenstva Hrvatske u inline hokeju (2008.g) pa turniri u Klagenfurtu… Bilo je tu stvarno svega. Uglavnom više o pojedinim događajima kasnije...

 

DANAS

Inline hokej klub Karlovac službeno je osnovan 24.12.2010. (datum upisa u registar). Od nekog našeg hobija i zabave došli smo do toga da trenutno igramo PH u svim kategorijama (U10,U12,U15,U18 i seniori) radimo školu rolanja, upisujemo stalno nove članove i borimo se da zadržimo stare što nije neki problem s obzirom na atmosferu koju imamo u klubu. Roditelji su sretni, a što je najbitnije, i klinci isto. Uz sve to uredili smo si i trening dvoranu (Hokejaški trening centar, vidi sa strane) gdje boravimo kad nam vremenske prilike ne dopuštaju treninge na otvorenom. Uz gotovo nikakvu podršku rastemo iz godinu u godinu i to nas baš veseli. Iz godinu u godinu sve više klinaca trenira u klubu i sve je više ljudi uključeno u rad kluba. Trenutno sudjelujemo i na projektu ŠPORT AKT koji je sufinanciran od europske unije. Ciljevi projekta su poboljšanje kvalitete života kroz sportsku aktivnost (rekreaciju) te društvenu integraciju. Ciljana skupina su djeca i mladi od 7 do 20 godina starosti a trajanje projekta je 15 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta je 199.871,03 eura. Aktualni smo prvaci hrvatske za U9 i U14 kategoriju.

 

SUTRA

Imamo puno planova za budućnost. Neki od tih planova su za sada samo sanjarenje ali nikad ne znaš treba bit uporan. U bližoj budućnosti planiramo rekonstrukciju terena na Vunskom polju i/ili promjenu lokacije igrališta koja bi nam omogućila danji razvoj potrebne infrastrukturu. Želimo nabaviti podlogu za inline hokej koja bi u kombinaciji s HTC-om zadovoljavala naše trenutne potrebe. Danas sutra želimo i proširiti područje djelovanja i na ostale rolerske i adrenalinske sportove. Za sve željene suradnje stojimo na raspolaganju.

"There are no secrets to success. It is the result of preparation, hard work and learning from failure."- Colin Powell